آشنایی با مهندسی نفت

حیات در كره زمین كه مدام در جنب و جوش و حركت است،‌ بیشترین انرژی جنبشی، گرمایی و شیمیایی خود را از نفت می‌گیرد. در واقع به یاری این ماده حیاتی است كه كوچكترین موتور ماشین تا غول‌آساترین ناوگان‌های سنگین به حركت در می‌آید و هزاران نوع تولیدات و مصنوعات صنایع سنگین و جدید پتروشیمی، كودهای شیمیایی، فرآورده‌های دارویی،‌ پارچه‌ها و الیاف مصنوعی، ‌پلاستیك‌ها،‌ چسب‌ها،‌ فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی و پوشش‌های استحفاظی ساخته می‌شود.
خوشبختانه كشور ما كه درکنار خلیج نفت خیز فارس قرار گرفته است، و دارای منابع  بزرگ نفت و گاز می باشد. از همین رو تربیت نیروی انسانی متخصص و كارآمد، برای بهره‌برداری درست و بهینه از این سرمایه خدادادی و جوابگویی افراد به نیاز‌های آتی صنعت نفت كشور، بسیار ضروری است.

به طور کلی مهندسی نفت را می توان اینگونه تعریف کرد:

تلاش مشترک گروه‌های مختلف مهندسی جهت کشف یک مخزن نفتی، طراحی بهترین مسیر جهت رسیدن به مخزن، حفاری چاه و رسیدن به عمق مورد نظر، تعیین ویژگی های مخزنی  و تلاش جهت رساندن سیال تولید شده به سطح زمین و پیش بینی سناریو های مناسب تولید.
​​​​​​​

آنچه از اهمیت بالایی برخوردار است، توجه به این نکته می‌باشد که مهندسی نفت به عنوان یک رشته بالادستی شناخته می‌شود. یعنی انجام تمام اقدامات لازم جهت شناسایی مخازن نفتی و تولید از آنها. در واقع پالایش این محصول و چگونگی تبدیل آن به سایر مواد ارزشمند، همچون سوخت‌ ها و مواد پلاستیکی، در حیطه کاری مهندسین نفت نمی گنجد و توسط مهندسین شیمی دنبال شده و این دیدگاه که مهندسی نفت، یک زیر مجموعه از مهندسی شیمی می‌باشد، دیدگاه درستی نیست.
 
در کشور ما، رشته مهندسی نفت در شش گرایش در مقطع کارشناسی و  کارشناسی ارشد، ارائه شده است:
    
گرایش مهندسی اکشاف نفت
   
گرایش مهندسی حفاری و استخراج
   
گرایش مهندسی مخازن هیدروکربوری
    
گرایش مهندسی بهره برداری

گرایش تجهیزات نفت

 
ﺗﻮاﻧﺎیی های  ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز شغل مهندسی نفت :
​​​​​​​
برای اینکه شما بتوانید یک مهندس نفت کارآمد شوید، نیاز است همچون سایر علوم مهندسی، به ریاضیات علاقه مند بوده و در حل مسائل آن تسلط داشته باشید. همچنین تسلط بر علوم شیمی و  زمین شناسی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. البته نوع گرایش شما مشخص می کند که تا چه حدی لازم است وارد کدام حوزه علمی شوید. به عنوان مثال دانشجویان رشته های مهندسی نفت گرایش اکتشاف یا حفاری به نسبت سایر دانشجویان مهندسی نفت باید مطالعات بیشتری در خصوص مسایل زمین شناسی داشته باشند.
همچنین انجام کار در شرایط سخت، خطرناک و دور از خانواده یکی دیگر از قابلیت ها و ظرفیت هایی است که باید در شما وجود داشته باشد، زیرا در خیلی از مواقع نیاز است به مأموریت های طولانی مدت و در شرایط آب و هوایی سخت بروید.
توان حل مسئله، انجام کار تیمی، خلاقیت و توان تحلیل مسائل نیز از جمله مهمترین ویژگی های دیگری است که باید در شما به عنوان یک مهندس نفت به نحو احسن وجود داشته باشد، اگر به دنبال پیشرفت در شغل مهندسی نفت می باشید، تسلط بر زبان انگلیسی نیز به عنوان یک از عوامل مهم و موثر در ورود و ارتقاء شما در این حوزه خواهد بود.
یکی از مهم ترین مهارت های لازم برای مهندس نفت، تسلط داشتن بر نرم افزارهای تخصصی حوزه مهندسی نفت است. اگر به بررسی اجمالی آگهی های استخدامی مهندس نفت بپردازید، متوجه خواهید شد اکثر کارفرماها، شرکت ها و سازمان ها یکی از شرایط جذب مهندس نفت را تسلط بر نرم افزارهای مربوط به حوزه مهندسی نفت قرار داده اند.
بنابراین اگر می خواهید در شغل مهندسی نفت موفق باشید، به راحتی و سریعا بتوانید شغل مناسب و پردرآمدی را در حوزه تخصصی و بسیار رقابتی نفت و گاز پیدا کنید و یا اگر شاغل در این حوزه  هستید و می خواهید پله های ترقی را سریعتر طی کنید، مطمئن باشید یادگیری نرم افزارهای تخصصی مهندسی نفت یکی از راه های اصلی و مطمئن برای شماست.​​​​​​​

رشته مهندسی نفت

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید